✦ KUNSKAP 


Pusselbitarna som långsamt för vår kunskap och våra insikter framåt är oändliga. Ibland får vi den där lilla biten som saknades, ibland en bit som saknar alla andra bitar runt omkring för att ge en mening, men som med tiden hittar sin plats.

✦ ICE -

INTENTION, CONGRUENCY, EMPATHY -> TRUST✦

Tillit frodas där och med dem vi känner oss säkra. Skyddade mot omvärlden och invärlden. Där vi vet att intentionerna är goda. Där de vi har att göra med är kongruenta i vad de tänker, säger och gör. Där förmågan att lyssna med hjärtat skapar en äkta förståelse för varandra.

Tillit föder samarbete och samarbete skapar framgång - vilka skulle behöva lita mer på dig?
Inspireras av Simon Sineks syn på "Why good leaders make you feel safe"

✦ ATT BRYTA EN DÅLIG VANA ✦

Valt nån form av nyårslöfte? Nåt som handlar om att sluta göra nåt som du inte riktigt är nöjd med? Röka, tröstäta, kolla telefonen hela tiden... Själv tänker jag bli snällare mot mig själv - sluta jämföra mig så mycket med andra, sluta gnälla på mig själv över småsaker, ge mig själv en klapp på axeln lite oftare.

Genom att bli nyfiken på dig själv och verkligen vara närvarande i det du gör kan du bryta invanda mönster. Få distansen som behövs för att skapa förändringen. Se Judson Brewers tal om hur du kan ändra dina vanor. 

✦ TILLIT - FÖRÄNDRINGENS GRUND ✦

Tillit lutar på tre ben - den mentala närvaron som möjliggör empati, förmågan att kommunicera logiskt och modet att vara autentisk. Frances Frei, professor på Harvard reder ut begreppen och ger oss den enkla formeln för att tilliten inte ska börja vobbla.
På vilket sätt blir du bättre när du känner tillit? låt dig inspireras av Frances Freis tankar om hur du kan bygga tillit.

✦ DAGDRÖMMANDETS MAGI ✦

Den fria tanken, dagdrömmeriet är nyckeln till vår kreativitet. Nyckeln som låser upp det som fastnat. Det som känns omöjligt. Dagdrömmeriet tar våra tankar utanför boxen. Idag är det så mycket annat vi gör där vi förr lät tankarna dansa sina egna turer.
När ger du dig själv tiden? Var fastnar du numera med telefonen i handen.

Se Manoush Zomorodi och lär dig om hur utråkning kan leda till de bästa av idéer. 

✦  ATT UTVECKLAS MED ATTITYD ✦

Hur kan vi öka hjärnans kapacitet att lösa problem? Lyssna på Carol Dwecks tankar kring hur vi på bästa sätt kan framhäva vår inre lösningsförmåga.

✦ GRIT ÄR EGENSKAPEN SOM SLÅR IQ ✦

Grit är passionen för ett långsiktigt mål. Lusten att hänga i. Insikten att det inte finns några misslyckanden, man har bara inte klarat det än. Se Angela Lee Duckworth inspirerande tal. 

✦ ETT GOTT SKRATT FÖRLÄNGER LIVET ✦

Tänker att det aldrig kan skada att tro på dessa studier som likställer ett leende med 200.000 chokladkakor, 25.000 USD på fickan och ett antal år extra att njuta av. Dessutom påstås det ge dig good looks och en aura av kompetens.

Se Ron Gutman prata om den gömda kraften av ett simpelt leende. 

✦ VÄLJANDETS FÖRBANNELSE ✦

Lidit i glasskön när man måste bestämma sig för två av de fyrtio smakerna och slutligen landat i vanilj och jordgubb? Legat vaken och undrat vad du missade när du inte valde det andra semestermålet? Bannat dig själv eftersom valet var ditt och ingen finns att skylla på?
Har det moderna samhället gett oss fler möjligheter och val än våra hjärnor mår bra av?

Barry Schwartz redogör för sina tankar om val och paradoxen som uppstår. 

✦ NJUT I NUET OCH SKAPA LYCKLIGA MINNEN ✦

Är lycklig summan av de stunder vi upplevt lycka eller hur vi väljer att minnas våra stunder? Hur påverkas lycklig av hur vi väljer att forma de minnen som skapar vår livshistoria?

Se Daniel Kahneman tala om erfarenhet kontra minne. 

✦ SÅRBARHETENS MAKT OCH KRAFT ✦

Kraftfullt, kul och klokt. En skillnad som verkligen gör skillnad och som kräver både mod och arbete.

Se Brené Browns inspirerande tal om hur sårbarhet kan vara vår största kraft. 

✦ KRAFTEN I ATT RUMPNISSA - MEN VAFFÖR DÅ DÅ ✦

Simon Sinek beskriver med passion det som skapar den äkta passionen - den djupare förståelsen för varför.