Men fatta vad jag menar

Kommunicera, berätta, beskriva, prata, snacka, dela med sig... Hur ska alla de där tusen tankarna och idéerna som snurrar i huvudet kunna komprimeras till något vettigt som någon annan ska kunna förstå? Och alla känslorna som är kopplade till de tusen tankarna, hur ska de kunna förklaras? Vi förstår ju inte ens själva trots att vi befinner oss mitt i tankeflödet. Mitt i känslostormen.

Ibland är det som kommer ut bara ett första stapplande steg. Ett test. En ofärdig prototyp som behöver omgivningens omvårdnad, andras nyfikenhet och en säker miljö att utvecklas i. För tänk om vi oftare kunde vara nyfikna på vad någon egentligen menar, även när det som kommer ut inte riktigt verkar logiskt. Kanske inte så klokt. Kanske till och med lite provocerande.

Tänk om vi skulle förutsätta att det är något klokt, smart, snällt och bra som har tumlat runt där inne. Även när det låter lite galet. När vi inte riktigt fattar - än. Tänk om vi faktiskt skulle försöka förstå, på riktigt, innan vi kräver att våra egna känslopåverkade tankeröror ska bli förstådda.